Internetstiftelsen driver Sambi vidare

22 nov, 2019

Som en följd av att E-hälsomyndigheten öppnar för fler operatörer kommer Internetstiftelsen själv driva identitets- och behörighetsfederationen Sambi. Internetstiftelsen, som har varit ansvarig federationsoperatör för Sambi kommer även fortsättningsvis vara det. Styrgruppen som  bestod av E-hälsomyndigheten, Inera, Region Stockholm och Internetstiftelsen upphör därmed. Sambis arbetsgrupp kommer däremot att finnas kvar.

 

-Vi ser att sektorn fortfarande har ett behov av säker identitetshantering och ser att Sambi är den långsiktigt bästa lösningen för att värna invånarnas personliga integritet, säger Internetstiftelsens vd, Danny Aerts och tillägger att han hoppas vi kan öka tempot.

 

Internetstiftelsen välkomnar alla aktörer inom vård-, hälso- och omsorgssektorn att bli medlemmar i Sambi. Välkommen att läsa mer om Sambi och hur din organisation kan bli medlem.

 

Läs E-hälsomyndighetens nyhet här.