Vad gör en federationsoperatör?

15 jan, 2019

Publicera metadata säger någon! Javisst, det är en federationsoperatörs viktigaste åtagande. Men en federationstjänst består av många fler delar som riktar sig dels mot medlemmar, både blivande och befintliga (kundvård) och dels, en inte oväsentlig del mot IT, både support och utveckling.

Internetstiftelsen, som är federationsoperatör för Sambi och Skolfederation har skrivit samman en kravspecifikation för federationstjänsten som vi tillhandahåller. Det resulterade i ett gediget dokument som vi nu delar med oss till alla som vill veta, och har intresse av vad en federationstjänst bör innehålla. Läs dokumentet Kravspecifikation för federationstjänst (nedladdningsbar PDF) och dela gärna vidare till personer som kan ha intresse av dokumentet.

Det här exemplet kommer från vårt arbete med Identitet- och behörighetsfederationen Sambi. Behovet kan naturligtvis variera mellan olika federationer.

Om du har frågor, kontakta oss på: info@sambi.se