Ny tidplan för Säker åtkomst

2 jul, 2018

Sambi säker åtkomst

eHälsomyndigheten har tidigare meddelat att en anslutning till sin nya åtkomstlösning, Säker åtkomst ska ske i senast i maj 2019. Efter dialog med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Inera, har nu eHM beslutat att anslutning är möjlig till och med november 2019.

Den nya åtkomstlösningen påverkar alla som bedriver vård och omsorg och som använder eHMs tjänster. Det gäller exempelvis vid förskrivning av e- recept, förskrivning av dos-patienter (Pascal), användning av nationell patientöversikt (NPÖ) eller andra tjänster som hämtar information om patienter.

Det innebär också att alla som ansluter till nya åtkomstlösningen behöver bli medlem i federationen Sambi, som säkerställer att ni uppfyller de säkerhetskrav som ställs på bland annat hur ni hanterar person- och patientuppgifter.

Läs mer om eHälsomyndigheten och nya åtkomstlösningen här!