Apotea först ut att bli medlem i Sambi via Sambiombud

18 apr, 2018

Apotea har med hjälp av sambiombudet Svensk e-identitet blivit medlemmar i Sambi. Stort grattis och välkommen till Sambi säger vi till Apotea!

Vi frågade Martin Bjerver, systemutvecklare på Apotea hur de upplevde processen att ansluta till Sambi via Svensk e-identidet?

– Vi upplever att vi hade stor nytta av att få hjälp av Svensk e-identitet under anslutningen, framförallt när det gällde avgränsning och identifiering av vad som behövde avhandlas och vilka processer vi behövde ta fram. Anslutningen kändes effektiv trots att allt, då vi var först in, inte fanns på plats ännu. Den kommer förmodligen bli ännu smidigare för de som ansluter efter oss.

Vi frågade också vad Apotea menar är den främsta fördelen med att vara ansluten till och medlem i Sambi?

– För oss är det givetvis att vi måste vara anslutna för att kunna använda E-hälsomyndighetens tjänster i framtiden, vilket är ett krav på oss som apotek.

Erica Mechler, tjänsteägare för Sambi på Svensk e-identitet säger att ”Det känns fantastiskt roligt att ha bidragit till att göra den annars rätt krångliga anslutningsprocessen smidigare för Apotea. Och att vi efter mycket slit äntligen har en väl fungerande tjänst på plats”.

Vi på Sambi ser fram emot att Svensk e-identitet hjälper fler aktörer på samma effektiva sätt att bli medlemmar i framtiden.